Χειρουργική Παθήσεων Πρωκτού και Περιπρωκτικής Περιοχή

Ραγάδα Δακτυλίου

Περισσότερα...

1)Γενικά

H ραγάδα του πρωκτικού δακτυλίου είναι ένα επώδυνο σχίσιμο του βλεννογόνου του πρωκτικού δακτυλίου και αφορά στο 20% περίπου των παθήσεων της περιοχής. Το βάθος της μπορεί να είναι από ρηχό έως και όλο το πάχος του έσω σφιγκτήρα μυ.

Εμφανίζεται σε άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα ή σε άτομα πού παρουσιάζουν έντονο σπασμό του σφιγκτήρα κυρίως μετά από ένα βαρύ διαρροϊκό σύνδρομο λόγω των πολλών κενώσεων. Συχνά συνυπάρχει με αιμορροΐδες. Η συνηθέστερη εντόπιση είναι η 6η ώρα (προς τα πίσω, προς τον κόκκυγα) με τον ασθενή σε γυναικολογική θέση. Εκτείνεται από την οδοντωτή γραμμή (άνω-μέσα) έως τον πρωκτικό δακτύλιο (κάτω- έξω).

Περισσότερα...

Αιμορροΐδες

Οι αιμορροϊδικές φλέβες σχηματίζουν υποβλεννογόνιο πλέγμα στο τελικό τμήμα του ορθού και τον δακτύλιο, είναι λοιπών αγγειακοί σχηματισμοί οι οποίοι μπορεί να προεξέχουν ή όχι από τον πρωκτό και συχνά αιμορραγούν.

Περισσότερα...

Περιεδρικό Συρίγγιο - Απόστημα

ΓΕΝΙΚΑ

Αποτελεί μία συλλογή πύου (απόστημα) στην περιπρωκτική – περινεϊκή περιοχή η οποία συνήθως είναι επιφανειακή, αλλά μερικές φορές μπορεί να προέρχεται ή να επεκτείνεται και στους βαθύτερους ιστούς του περιναίου. Τα αποστήματα μπορεί να μην είναι εμφανή εξωτερικά, αλλά να παρουσιάζουν μόνο συμπτώματα, όπως πόνος βαθιά στην πύελο και κυρίως σε καθιστή θέση. Και οι δύο τύποι αποστήματος χρήζουν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης με διάνοιξη της κοιλότητας και παροχέτευσης του αποστήματος.

Περισσότερα...

Επικοινωνία

     Ι. Δραγατση 8 & Ηρωων Πολυτεχνειου

                                  Πειραιας

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

      +306944511718

 

Φόρμα Επικοινωνίας

Email:
Θέμα:
Μύνημα:
Πόσα χέρια έχει ένας άνθρωπος;